f1

2016.12.12. 06:51

Bottas lesz a befutó a Mercedesnél?

A Martini nem örülne a túl fiatal versenyzőknek a Williamsnél

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Williams versenyzője, Valtteri Bottas lehet az elsőszámú jelölt Nico Rosberg helyére a Mercedeshez, tudta meg a BBC Sport.

Bár egyelőre úgy fest, a Williams nem akarja elengedni a finn versenyzőt, mégis esélyes, hogy a Mercedes tud olyan ajánlatot tenni, ami megfelel Williamsnek. Az egyik ilyen az lehet, hogy Bottasárt cserébe megkapják a Merecdes technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t. Ezen kívül, ha elengedik Bottast, a Mercedes hajlandó jelentősen olcsóbban adni nekik az erőforrást.

Szintén Bottas mellett szól, hogy Toto Wolff része Bottas menedzsmentjének.

A Williams azonban tudja, nagyon fontos, hogy újoncuk, Lance Stroll mellett legyen egy idősebb versenyzőjük is. Ez pedig nem csak a tapasztalat miatt fontos számukra, hanem azért is, mert a főszponzoruk, a Martini részéről nem túl jó, ha a csapat mindkét versenyzője 25 év alatti...

Azonban gyakorlatilag csak 25 év alatti jelöltjük lehet Bottas pótlására. Egyik a 22 éves Wehrelein. A másik esélyes Felipe Nasr lehet, aki volt már a Williams tartalákversenyzője. Ami viszont igazán újdonság, hogy szóra jött Carlos Sainz is, aki jelenleg - évek óta - a Red Bull kötelékében versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!