f1

2016.12.31. 09:51

Bottas már járt is a Mercedes gyárban, az üzlet létrejöhetett

Még karácsony előtt járt a finn pilóta titokban Brackleyben!

Vámosi Péter

Hivatalosan persze továbbra sincs bejelentés, de a feltételezések szerint üléspróbán vett részt, és megkezdte a technikai felkészülést a mérnökökkel, akikkel jövőre majd együtt kell dolgoznia. Ennek ellenére továbbra sem tudni azt, hogy aláírásra került-e Bottas és a Mercedes között a szerződés, de ezen látogatásból eléggé úgy tűnik, hogy felkészültek az érkezésére. A német-angol csapat egyelőre mélyen hallgat is azon versenyző kilétéről, aki majd 2017-ben lehetőséget kap Lewis Hamilton mellett, és feltehetően a jövő hét elején jelenthetik be majd az illetőt.

Karácsony előtt derült ki az, hogy az utolsó olyan akadály Bottas átszerződéséért az volt, hogy a Williams tud-e találni a helyére kellően tapasztalt versenyzőt, és Felipe Massa személyében sikerült is újra egy újabb szezon erejéig megtalálni az emberüket.

Bottas bejelentésére azonban még várni kell, mert mindent el kell rendezni több versenyző körül is. Ugyanis nem csak Massa szerződését kell véglegesíteni, hanem azt is, hogy Pascal Wehrlein a Sauberhez kerülhessen!

A fiatal német egy ideig képben volt a Mercedesnél is, de végül azért vesztett Rosberg megüresedett üléséért folytatott harcban, mert még nincs elég tapasztalata, és nem biztos hogy tudná kezelni azt a nyomást, ami ráhelyezkedne egy olyan csapatnál, akik a bajnoki címért mennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!