f1

2016.12.14. 13:33

Button a Williamshez kerülhet, ha Bottast viszi a Mercedes!

Groveban a lista élén Jenson van, ha kiénekelnék a finn versenyzőjüket a szájukból

Vámosi Péter

Fotó: Williams

Január 19-én lesz Jenson Button 37 éves, és idén visszavonult 17 Forma-1-ben eltöltött szezon után. Ezek a tények, de amikor 2009 világbajnokáról beszélünk, általában akad meglepetés is. 2014-ben már egyszer majdnem szögre akasztotta a sisakot, de végül maradhatott akkor a McLarennél. Ekkor olyan közel volt a dolog, hogy Yas Marinában akkor egy kis búcsúztató partit már tartott is a legközelebbi barátaival, ami 2015-ben is megismétlődött Stoffel Vandoorne miatt. A GP2-es bajnok azonban mégsem mutatkozhatott be akkor, köszönhetően leginkább Ron Dennisnek. Állítólag olyan kitétel volt a szerződésben, mely szerint ha a volt McLaren főnök egy bizonyos ideig nem jelzi ellentétes szándékát, a szerződés automatikusan megújul, sőt még a fizetés is magasabb lesz. Nem szólt, így Vandoorne a kispadra került. Ugyan idén már tényleg végetért a McLaren és Jenson története, és Abu Dhabiban újra elbúcsúzott mindenkitől, könnyen lehet, hogy 2017-ben is a pályán láthatjuk, hiába van most is élő szerződése a wokingiakkal leginkább már csak PR tevékenységre.

Amennyiben tehát Valtteri Bottas menne a Williamsből, Jenson Button lehet az, akire leginkább vágynak Grooveban. És abszolút meg is felel az ő tudománya a másik neves angol csapatnak: tapasztalt pilóta, ami az újonc Lance Stroll miatt fontos, kellően laza ugyanakkor elhivatott egy végső szezonhoz. Ami meg igazán csak hab a tortán Button esetében: annál az istállónál fejezheti be az utolsó táncot, akiknél annak idején bemutatkozhatott a Forma-1-ben. Hatalmas, (és eladható) sztori.

Ahhoz, hogy ez összejöjjön, még mindig az a legnagyobb kérdés, hogy a Mercedes mit tud felajánlani a Williamsnek Bottasért cserébe. Pedig a matek is kiadja: ha Button és Bottas fizetését is kicsengetik, még mindig fele annyi se lenne, mint amit ígértek Nico Rosbergnek 2017-re, ami nagyjából 20 millió euró körüli összeg lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!