f1

2016.12.04. 13:24

Button szeretett volna egyszer a Ferrarinál versenyezni

Jenson Button elismerte, hogy pályafutása során szeretett volna legalább egyszer a Ferrari pilótája lenni.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tóth Zsombor

Korábban úgy volt, hogy Button egy év szabadságot vesz ki, de az Abu Dhabi nagydíj után elmondta, hogy ez volt az utolsó futama és nem tervezi a 2018-as visszatérését. Pályafutása 2000-ben kezdődött a Williamsnél, majd a Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn – itt lett világbajnok -és a McLaren csapatoknál folytatódott.

Button elmondta, hogy a három legendás csapatból, kettőnél versenyzett, mindösszesen a Ferraris szerződése maradt el, viszont egyszer vissza is utasította az olasz csapatot.

„Ha lett volna rá megfelelő lehetőségem, akkor természetesen szívesen versenyeztem volna a Ferrarinál.” - mondta Eddie Jordannek egy interjúban a Top Gear weboldalán. „Jelenleg három legendás csapat van a mezőnyben, a Williams, a McLaren és a Ferrari, ezek közül kettőnél versenyeztem.”

„Egy időben lett volna lehetőségem a Ferrarihoz szerződni, de akkor a McLarent jobb opciónak tartottam.”

Button a harmadik legtöbb nagydíjon indulóként hagyja ott a Forma-1-et. Az ő helyét Stoffel Vandoorne fogja átvenni a McLarennél, és úgy gondolja, hogy jövőre a Red Bullnak van a legnagyobb esélye a világbajnoki címre.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a fiatalok közül ki előtt állhat nagy jövő ezt felelte: ”Daniel Ricciardo. Max egy nagyszerű tehetség, biztos vagyok benne, hogy egy napon világbajnok lesz, de szeretem Ricciardo vezetési stílusát, ő is megérdemelné a sikert.”

„Ugyan ő egy idősebb pilóta, több tapasztalattal, de nem roppan össze a nyomástól, szeretem a stílusát. Nagyon remek srác.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!