f1

2016.12.16. 07:04

Ecclestone: Rossz lenne, ha 2017-ben is Hamilton dominálna

Bernie Ecclestone amiatt aggódik, hogy Lewis Hamilton fogja dominálni a 2017-es szezont, erős csapattárs hiányában, ami káros lehet a sportra nézve.

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Williams pilótája Valterri Bottas és a Mercedes által támogatott Pascal Wehrlein esélyesek arra, hogy átvegyék a visszavonuló bajnok, Nico Rosberg helyét.

Ecclestonenak  viszont kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy akárki is veszi át a megüresedett helyet, nem fogja komoly kihívás elé állítani Hamiltont, ami negatív megítélést válthat ki a nézőkből.

„Szerintem senki sem azért akar jegyet venni illetve leülni a tévé elé, hogy állandóan csak Hamilton győzelmet lásson.” - mondta Ecclestone a Sky Sports Newsnak

„Ez mindenki számára rossz lenne, még Lewisnak is, mert jobban szeret megküzdeni a győzelemért valakivel.”

„Remélem, hogy csak rosszul mérem fel a helyzetet és tévedek, hogy akárki ki is ül be a Mercedesbe, meg tudja majd szorongatni, akár még le is tudja győzni Hamiltont. A személyes véleményem viszont, az, hogy ez nem fog megtörténni.”

Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek a lehetséges jelöltek, ezt válaszolta: „Szerintem 1-2 pilóta lehet az aki, képes megszorítani őt, de nem hiszem, hogy bárki is le tudná győzni Lewist.”

Viszont Ecclestone azt bevallotta, hogy ő szerinte a Red Bull pilótája Max Verstappen egy hasonlóan erős autóval felvehetné a versenyt Hamiltonnal.

„Verstappen kiváló volt idén.” Tette hozzá. „Ha nekem mondanom kellene valakit, aki képes legyőzni Hamiltont, talán Maxot mondanám, ha ugyanolyan erős autóval menne mint Hamilton.”

„A probléma viszont egyszerű: a Mercedes csapata, motorja, és mindene tökéletes illetve náluk versenyez a világ legjobb versenyzője.”

Ecclestone szerint Hamiltonnak akkor sem kell majd aggódnia, ha Bottas lesz a csapattársa, még ha a finn menedzsmentjének Toto Wolff is a tagja.

„Nem hiszem, hogy Lewisnak aggódnia kellene, kivéve akkor, ha nyíltan támogatnák Bottast ellene.” - mondta a 86 éves üzletember.
„Ez sokat segíthet a megszerzésében, hiszen Totonak könnyebb olyas valakit leigazolnia, akivel van szerződése, mint akivel nincs.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!