f1

2016.12.11. 15:25

Ericsson erős csapattársat szeretne jövőre

A svéd versenyző elmondta, reméli, olyan ellenfelet kap jövőre, akivel nagy csatákat vívhat.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

A Sauber idei nehéz szezonját Felipe Nasr mentette meg, akinek pontjai elegendőek voltak arra, hogy megelőzzék a Manort a bajnoki pontversenyben, így a jövedelmező tizedik helyen zártak.

Ericsson már megkötötte szerződését 2017-re a Sauberrel, ám Felipe Nasr jövője egyelőre még kérdéses, hiszen elveszítette egyik komoly támogatóját.

„Mi fog történni 2017-ben? Nem tudom. Ha Felipe marad, boldog leszek, ha bárki más érkezik a csapathoz, akkor sem lesz másképp.” – fogalmazott a svéd pilóta. „A lényeg, hogy erős legyen, tudjunk harcolni egymás ellen, és a fejlesztést is segítse.”

Ericsson továbbá azt is elmondta, véleménye szerint jobban teljesített az elmúlt két szezon során csapattársánál, annak ellenére, hogy mindkétszer mögötte végzett a bajnokságban. Az időmérőkön pedig 12-szer végzett előtte idén brazil csapattársa.

„A tavalyi év második felében én voltam az erősebb kettőnk közül, és ez az idei szezonban sem volt másképp.” – mondta Ericsson, akinek idei legjobb helyezése egy tizenegyedik pozíció volt a Mexikói Nagydíjon.

„A két év alatt bár ő több pontot szerzett, úgy érzem én voltam az erősebb kettőnk közül. De ez így működik a Forma-1-ben, csak a pontokat veszik figyelembe. Különösen az idei évben volt pár nagyon nagyon jó teljesítményem, de amikor valaki a tizenegyedik vagy tizenkettedik helyen végez, nem figyelnek rá. Hiszen nem szerez pontot, vagy egy kör hátrányban van.” – zárta a svéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!