f1

2016.12.28. 17:14

Hülkenberg nem vár csodát a 2017-es Renault-tól

"A legjobb tízbe kerülés is kihívást jelenthet."

Horváth Dániel

Fotó: Force India F1 Team

A Renault 2015 év végén vette át a Lotus csapatot, és tért vissza gyári istállóként. A korábbi világbajnok francia gyártó dolga rendkívül nehéz volt, hiszen az autót a Lotusnál Mercedes erőforrás köré fejlesztették.

Ráadásul egy teljesen újonc versenyző mellett egy majdnem újonccal, Jolyon Palmerrel és Kevin Magnussennel vágtak neki a 2016-os szezonnak.

2017-re sikerült megszerezniük Nico Hülkenberget, aki a GP2 bajnok Palmer csapattársa lesz, míg Magnussen a Haas-hoz csatlakozik, ahol Romain Grosjean oldalán versenyezhet.

"Úgy gondolom, a következő év még mindig az építkezésről fog szólni. Realistának kell lennünk" - mondta Hülkenberg.

"Nagyon nehéz év van a hátuk mögött. Amikor tavaly megvették a Lotust, nagyon trükkös helyzetbe kerültek, főleg a szezon elején."

"Nem fejlesztettek túl sokat az RS16-on, szóval reménykedem, hogy egy picivel már jobb lesz a 2017-es év is. Arra azonban nem számítok, hogy ott leszünk az első hatban, még a legjobb tízbe kerülés is kihívást jelenthet."

"Ezek a dolgok sok időt vesznek igénybe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!