f1

2016.12.09. 06:45

Kaltenborn: Egy Ferrari dominancia jobbá tenné a Forma-1-et

„Már kezdetben is kifejeztem a kétségeimet.”

Hegedűs Dávid

Fotó: Sauber Motorsport AG

Monisha Kaltenborn elmondta, hogy sokkal jobb lenne a Forma-1-nek ha a Ferrari dominálna, mintsem a Mercedes.

„Természetes az lenne a legjobb, ha több csapat is harcolna a bajnoki címért.” - mondta a Sauber csapatfőnöke a német Deutschlandfunk rádiónak.

Azt is elmondta, hogy szerinte nem csak a kiváló erőforrás miatt vált egyeduralkodóvá a Mercedes a 2014-es szabályváltozásokat követően.

„A sikerük különösen a kiváló motorjuknak köszönhető." - mondta Kaltenborn. „De a jó aerodinamika is elengedhetetlen a sikerhez. Viszont ha egy csapat ennyire dominál az már nem jó.”

„Ha viszont a Ferrari dominálna, az nem lenne annyira rossz, mint a Mercedesé. A Ferrarinak van a legtöbb rajongója, és ez nem csökken.”

Szerinte az nem jó, hogy az aerodinamikai és a gumi szabályok változnak, a motorra vonatkozó szabályok lényegében ugyanazok maradtak.

„2017 egy új lehetőség a csapatoknak, hogy megközelítsék a Mercedest.” -mondta Kaltenborn. „Valószínűleg további két évbe fog telni, mire a gyártók motorjai a Mercedes szintjén lesznek.”

Ő is kételkedik abban, hogy a 2017-es szabályok miatt a Forma-1 látványosabb és gyorsabb lesz

„Már kezdetben is kifejeztem a kétségeimet.” - mondta a Sauber csapatfőnöke „Az, hogy az autók gyorsabbak és nehezebben vezethetők lesznek, az még nem növeli irántuk az érdeklődést.”

„Ha a különbség 10-15 másodperc lenne körönként, akkor lenne látványos az egész, de csak 5-6 másodperc lesz a gyorsulás. Emiatt aggódom.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!