f1

2016.12.06. 14:10

King jönne 2017-ben a Forma-1-be, pedig pocsék GP2-es szezonja volt

A Manor fejlesztő pilótája ennek ellenére elismeri, hogy lenne még hova fejlődnie

Vámosi Péter

Fotó: GP2 Media Service

A 22 éves pilóta elhintette, hogy lenne lehetősége 2017-ben csatlakoznia a Forma-1-es mezőnyhöz, annak ellenére, hogy ő is elismeri, hogy szoros a meccs az utolsó szabad helyekért. A motorsport.com-nak nyilatkozott: "El akarok jutni a Forma-1-be, és ezért mindent meg is fogok tenni. Jók az esélyeim, de hat-hét versenyző küzd két-három szabad ülésért. Ennek tényleg csak akkor lesz vége, amikor az utolsó hely is elkelt."

King hetedik lett a második GP2-es szezonjában, a Red Bull Ringen és Silverstoneban sikerült nyernie. A brit elismeri, hogy az idei szereplése eléggé csalódást keltő: "Voltak dobogós helyezéseim, és győzelmeim, de nem sikerült összerakni ezt az évet. Utólag belegondolva akár harcban is állhattam volna a bajnoki címért is, de túl sokat hibáztunk menet közben. A cél persze végig az volt, hogy legyen esélyem a bajnoki címre, és az év közepén erősnek is tűntünk. Silverstone után csak 13 pont volt a hátrányom, és még minden esélyem megvolt. Ahogy azonban haladtunk tovább, oda lett a folyamatos pontszerzésem."

King a szezon utáni teszteken a Russian Time és az MP Motorsport csapataival edzett, és nem zárta ki azt, hogy 2017-ben is ebben a bajnokságban szerepeljen, de jöhet más is. "Azt gondolom, hogy még többet tudnék bizonyítani. Nyertem versenyeket, meg tudom csinálni, de be kell azt is mutatnom, hogy többre is képes vagyok egy bajnoki cím reményében. Dühítő, hogy csak hetedik tudtam lenni, de ha maradok egy újabb évet, és ugyanezen hibákat elkövetem, az már árthat. Innen nézve így még nem tudom, hogy mi lesz velem jövőre. A célom mindig is a Forma-1 volt, de nem mindig olyan egyszerű a motorsportos élet ahogy az kinéz, és az sem elég ha te vagy a legjobb versenyző. Ha csak az elég lenne, hogy jó munkát végezz, lenne vagy 50 versenyző a Forma-1-ben, de csak 22 hely kiadó."

King ott volt a FIA World Endurance Championship szezon utáni tesztjén is, ahová az Aston Martin hívta meg. Erről King ennyit mondott: "Az Aston érdeklődött, hogy akarok-e tesztelni, én meg persze igent mondtam. Egy remekül vezethető autójuk van, ez egy másik része a motorsportnak, olyan, amit még nem próbáltam. Tény, hogy ez is egy lehetőség nekem majd valamikor, de nem most, amikor másra akarom fordítani az energiáimat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!