f1

2016.12.15. 10:49

Közelebb a célhoz a Liberty Media

Növelte F1-re szánt tőkéjét a Liberty Media

Motorsport Csatorna

Fotó: Tóth Zsombor

A Liberty Media bejelentette, hogy újabb befektetők segítségével,1,55 milliárd dollárral növelte a Forma-1 megvásárlására szánt tőkét.

Szeptemberben jelentették be, hogya Liberty jelentős részt vásárol a Forma-ből, az akkori állás szerint a vásárlás 8 millió dollár értékben történik majd, s két részletben a Liberty az F1 többségi tulajdonosává válik, 18,7%os részesedéssel. Ezt azonban új befektetők segítségével 25%-ra emelnék.

"Ez jelentős lépés a Forma-1 Liberty Media általi felvásárlásának ügyében, továbbá megerősíti azt, hogy a sport fényes jövő előtt áll." - mondta az F1 új elnöke, Chase Carey.

A Liberty Media tényleges vásárlása még függőben van, mivel számos feltételnek kell eleget tenniük, továbbá trösztellenes és versenyjogi hatóságoknak, valamint az FIA-nak is jóvá kell hagynia az üzletet. Ez előreláthatólag 2017 első negyedévének végén történhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!