f1

2016.12.11. 14:07

Kvyat szerint a versenyzőknek kellene szavauzniuk a Halo-ról

Daniil Kvyat azt szeretné, ha az FIA a versenyzőket megszavaztatná a Halo bevezetéséről.

Tajthi Andrea

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az FIA által preferált, pilótafülkét védő "glória" bevezetését egyelőre 2018-ra halasztották, ám vannak versenyzők akik egyáltalán nem szeretnék, hogy bevezetésre kerülne majd. Daniil Kvyat szerint, hogy világos legyen a versenyzők véleménye, mindenkit meg kellene szavaztatni, és egyértelmű igennel, vagy nemmel szavazás sokat segítene.

"Beszélgetünk róla (a Halo-ról). Néhányan talán közömbösek vele kapcsolatban, van aki támogatja, van aki ellenzi." - mondta Kvyat. "22 versenyző van, ez 22 különböző személyiséget jelent, szerintem szavaznunk kellene, vagy valami ilyesmi, hogy lássuk mindenki véleményét, magyarázkodás nélkül."

"Néha úgy tűnik, hogy a legtöbb versenyző támogatja, néha úgy, hogy nem foglalkoztatja őket, de nem tudom, mikor épp mi a helyzet."

"Azt hiszem, a végső döntés az FIA-é lesz, de ha érdekli őket a versenyzők véleménye, nem csak azt kellene kérniük, hogy mondjunk róla pár szót, hanem meg kellene minket szavaztatniuk, és csak két opciót hagyni: igen, vagy nem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!