f1

2016.12.06. 15:04

Lauda nagyon ideges Rosbergre: Ezt nem adja be nekem!

Azt állítja, hogy az asszony miatt az ő korában nem vonult vissza senki sem

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Niki Lauda nem tud továbblépni Nico Rosberg visszavonulásán. A Mercedes elöljárója épp a stuttgarti repülőtér WC-jén volt, amikor Toto Wolff értesítette a dologról. Lauda továbbra is csodálkozik a világbajnok elgondolásán: "Ami kifejezetten zavar annak tekintetében, hogy mindent én megértem már, az hogy Nico most azt állítja nekünk, hogy ha nem lett volna világbajnok, akkor tovább versenyzett volna."

Ő és Toto Wolff így most egyik pillanatról a másikba komoly slamasztikába kerültek, hiszen hiányzik az egyik versenyzőjük. Lauda nincs is most elragadtatva Rosberg döntésétől: a sokszoros világbajnokok, mint Schumacher vagy Vettel számára az igazán jó autóversenyzők. És őt személyesen is motiválta az, hogy megvédhesse a bajnoki címeit. Csalódottságát nem is leplezi az osztrák legenda: "Nico egy teljesen más utat választott, az elejétől fogva. Mindig is csak egyszer akart bajnok lenni, és utána befejezni az ipart."

Azon kijelentését is furcsállja Rosbergnek Lauda, hogy a leterheltsége versenyzőként nem volt összeegyeztethető a magánéletével, és emiatt hanyagolta volna a családi teendőket. A 67 éves pilóta a Sky.de-nek erről ennyit mondott: "Az, hogy egy autóversenyző rosszul érzi magát az asszonya előtt amiért a közös gyermekükkel egyedül kell hogy foglalkozzon, nos ilyesmi az én időmben nem volt. Felelősséggel tartoztunk a csapatunk iránt, és teljesítenünk kellett. És így lehet bajnoki címet is szerezni. Azt a kifogását sem tudom elfogadni, hogy idén nagyon keményen kellett volna küzdenie."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!