f1

2016.12.03. 15:33

Lauda szerint a fél mezőny bejelentkezett Rosberg helyére

Kapós a Mercedes versenyülése, szerződések ide vagy oda, ő viszont ideges

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Mint az ismert, Nico Rosberg miután megnyerte múlt hétvégén a Forma-1-es világbajnokságot, tegnap bejelentette a visszavonulását. A Mercedesnek így sürgősen találnia kell valakit Lewis Hamilton mellé. miközben rajtuk kívül már csak a Saubernek és a Manornak nincs meg teljesen a versenyzői felállása 2017-re. A Gazetta dello Sport elérte Niki Laudát, a dologgal kapcsolatban, aki elismerte, hogy sikerült szép zavart okozni náluk:

"Pár órával a hivatalos bejelentése előtt közölte velünk. Telefonon. Én ezt rosszul fogadtam, nem számítottam erre, és a Mercedesnél senki sem gondolta volna, hogy elege lett. Elsőre el se akartam hinni. Vissza is kérdeztem, hogy viccel-e, de azt válaszolta, hogy ez teljesen komoly. Eléggé hihetetlen. Amikor én megnyertem az első világbajnoki címem, azonnal azon járt az eszem, hogy miképp nyerjem meg a másodikat. Nem úgy, mint Nico. A döntése zavart okozott nálunk, és nem voltunk erre felkészülve. Mindenki aki hozzásegítette Rosberget a világbajnoki címhez, nagyon rosszul fogadta a hírt."

Lauda azt is elárulta, hogy a legjobb versenyzőknek másutt már szerződésük van, így Rosberg azonnali helyettesítése különösen nehéz lesz. Egy olyan fiatal versenyző, mint Pascal Wehrlein szerződtetése, az szerinte kockázatos:

"Elvesztettünk egy bajnokot, 2016 legjobbját. Nem lesz egyszerű helyettesíteni, mert az összes versenyzőnek akik megütnek egy bizonyos szintet, már más csapatokkal van szerződésük. Fiatal versenyzők alkalmazás kockázatos, mivel nem tudjuk, hogy milyen erősek. Amúgy meg gyakorlatilag a fél mezőny bejelentkezett a szabad helyre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!