f1

2016.12.29. 11:58

Nagy lökés Ricciardo számára Rosberg visszavonulása

Így látja az ausztrál honfitársa, Mark Webber, aki szerint így Ricciardo komoly esélyesként várhatja a szezont.

Komenda Vivien

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Webber szerint honfitársa az egyik legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben.

„Daniel volt a legkövetkezetesebb versenyző idén, abszolút világszínvonalú, és kétségkívül a három legjobb pilóta egyike.” – fogalmazott a korábbi F1-es a The Age újságnak.

Sokan úgy vélik, a szabályváltozásoknak és a részmunkaidős tervezőnek, Adrian Neweynak köszönhetően a Red Bull komoly esélyekkel várhatja 2017-et, az pedig, hogy a címvédő visszavonult, hatalmas lökés például Ricciardo számára. Webber szerint is nagy eséllyel pályázik a jövő évi bajnoki trófeára.

„Daniel most abban a helyzetben van, hogy a Red Bullal karöltve komoly esélyes, és harcolnia kell, hiszen Nico kilépésével a Mercedes mindenképp gyengébbé válik. Hajtania kell, és bármi megtörténhet. Eddig Lewis és Nico egymást erősítették, hiszen egymást akarták legyőzni, viszont ha jövőre nem lesz all-star párosa a csapatnak, Lewis sem így fog harcolni. Annak ellenére persze, hogy a pályán briliáns és könyörtelen. Ez viszont a Forma-1-nek is jó, hiszen kétségtelenül felrázta a mezőnyt Nico visszavonulása.” – zárta Webber.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!