f1

2016.12.14. 15:41

Nasr: Rosberg visszavonulása menthet meg

A brazil pilóta szerint Rosberg visszavonulása miatt kaphat esélyt jövőre is a Forma-1-ben maradásra.

Komenda Vivien

Fotó: Sauber Motorsport AG

Nagyon úgy tűnt, hogy Nasr elveszíti a helyét 2017-ben, miután egyik komoly támogatója, a Banco do Brasil kihátrált mögüle, a Sauber pedig nem is hosszabbított vele szerződést – igaz, új pilótát sem jelentettek még be.

„Valakinek meg kell kapnia a helyet a Mercedesnél.” – fogalmazott a brazil. „Ez pedig rendesen felbolygathatja a pilótapiacot, ami nekem is jól jön, mert addig rendezni tudom a helyzetem Brazíliában, és nagyobb esélyem lesz maradni.”

Hozzátette, legnagyobb esélye a Manor vagy a Sauber egyik ülésére van.

„Tárgyalok a Sauberrel és a Manorral is. A célom természetesen az előbbi, hiszen sokkal közelebb állok ehhez az istállóhoz.”

A svájci csapat egyébként pont Nasr pontjainak köszönhetően lett tizedik a csapatbajnoki tabellán, mely nem kis anyagi támogatást jelent az istálló számára.

„Az a kilencedik hely olyan volt, mint egy győzelem. Ennél nagyobb szponzort nem is szerezhettem volna a csapatnak.” – zárta Nasr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!