f1

2016.12.12. 16:37

Perez úgy érzi, nem ismerik el kellően

Mi a szavait úgy vesszük, hogy bejelentkezett a Mercedeshez...

Tajthi Andrea

Fotó: Force India F1 Team

Sergio Perez olykor úgy érzi, nem kapja meg azt az elismerést, amit megérdemelne a Forma-1-ben nyújtott teljesítményéért.

A mexikói versenyző is nagyban hozzájárult, hogy a Force India idén az előkelő negyedik helyen tudott végezni a konstruktőri bajnokságban. Ő személyesen pedig hetedik lett az egyéni pontversenyben, 101 pontot gyűjtve. Mindezek ellenére Perez úgy érzi, nem ismerik őt el kellőképpen.

"Ez bonyolult dolog, néha frusztráló." - mondta Perez a Motorsport.com-nak. "Ahhoz, hogy elértem ezt az eredményt idén, hihetetlen dolog, és mégis vannak emberek, akik megkérdőjelezik a képességeimet. Remélem a lehetőség (hogy top csapatnál versenyezzen) hamarosan elérkezik. Én nagyon késznek érzem magam erre. Amikor a McLarenhez érkeztem, nem volt még annyi tapasztalatom, mint amennyi most van. Kétségkívül, most van a legalkalmasabb időpont arra, hogy top csapathoz kerüljek."

"Szerintem nem vitás, hogy ez volt a legjobb szezonom, az eredmények alapján is, és a kiegyensúlyozott szint miatt is, amit egész évben tartottam. Nem egyszerű 10 egymást követő versenyen folyamatosan pontszerző helyen végezni."

"Amilyen pozíciókból általában rajtolni szoktunk, nagyon könnyű incidensbe keveredni, és nem is voltunk alapvetően azon a szinten, hogy pontszerző helyeken menjünk, szóval hogy ezt elértük, azt mutatja, hogy ez volt a legjobb évem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!