f1

2016.12.01. 13:48

Stewart: Ultimátumot kellene adni Hamiltonnak

Sir Jackie Stewart egyáltalán nem ért egyet Hamilton viselkedésével

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Sir Jackie Stewart "kis balerinának" nevezte Lewis Hamiltont, és elmondta, szerinte a Mercedesnek ultimátumot kellene adnia Hamiltonnak, mondván "csináld ahogy kérjük, vagy szállj ki".

Hamilton a szezonzáró versenyen az élen haladt ugyan, de viszonylag lassan, hogy feltartsa Rosberget, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy a német versenyzőt talán megelőzik, és akkor elbukja a bajnoki címet. A Mercedes szerint azonban ezzel már az is veszélyben volt, hogy egyáltalán Mercedeses versenyző lesz-e a futamgyőztes, ezért rádión kérték Hamiltont, hogy gyorsuljon egy kicsit. A brit versenyző azonban nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek.
Ezt követően Hamiltonnak kedden jelenése volt a pályán, a Pirelli tesztjén azonban rosszullétre hivatkozva hamar be is fejezte a körözést.

"Egy kis balerina tud lenni (Hamilton)." - mondta Stewart. "Toto Wolff és Niki Lauda nem hülyék, ahogy a Mercedes elnökei sem, akik gyakran ellátogatnak a versenyekre. Nem veszélyeztethet egy multinacionális céget egy ember, aki csak nem hajlandó amegfelelő módon tenni a dolgát. Ultimátumot kellene adni neki, vagy csinálja úgy, ahogy azt elvárják, vagy elmehet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!