f1

2016.12.28. 08:29

Vandoorne sokat tanulhat Alonsótól

Így véli Kevin Magnussen, a McLaren korábbi versenyzője.

Horváth Dániel

Fotó: McLaren

Mint azt már mindannyian tudjuk: 2017-től Stoffel Vandoorne, a McLaren junior versenyzője váltja a visszavonuló Jenson Buttont.

Vandoorne eddig elért eredményei rendkívül erősek, és már a Forma-1-ben is bemutatkozhatott: Bahreinben a sérült Fernando Alonsót kellett helyettesítenie, és rögtön első F1-es versenyén sikerült pontot szereznie.

„Stoffel szerencsés, mert nagyon jókor jön a Forma-1-be és a McLarenhez. Úgy gondolom, pozitív változások történnek náluk, és egy nagyon jó hely lesz.”

„Tanácsot nem kell neki adnom, hiszen tudja ő, hogy mit kell tennie, illetve van körülötte néhány ember, aki a segítségére lesz.”

Magnussen szerint nem kérdés, hogy Vandoorne Alonso személyében az egyik legjobb versenyzőt kapta maga mellé, de ez akár még a fiatal belga hasznára is válhat: „Tanulnia kell Alonsótól, és figyelnie, hogy miként végzi a dolgát. Alonso a Forma-1 egyik legjobbja, szóval megmutathatja mire is képes valójában. Mindene megvan, ami a Forma-1-es jövőjének megalapozásához szükséges.”

„Alonsónak nagyon sok tapasztalata van, és az ilyen szintű tapasztalatra valóban oda kell figyelni, hogy a lehető legtöbbet tanulhass.”

Magnussennek 2014 végén pont Alonso érkezése miatt kellett egy évet kihagynia: „Jenson visszavonulhatott volna két évvel ezelőtt ” – viccelődött Magnussen.

„De végül is jól alakultak a dolgok számomra, és Jenson plusz két éve miatt is boldog vagyok. Alonso ellen megmutathatta, hogy valójában nagyon jó versenyző. Engem azonban nem lepett meg, hogy jól szerepelt Fernando mellett. Egyébként úgy gondolom, hogy Jenson számára ez a megfelelő időpont a visszavonulásra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!