f1

2017.01.06. 13:14

2019 után nem lesz Brit Nagydíj?

Leglábbis a silverstone-i veszélyben van. Azonban más pályák megrendeznék a Brit GP-t.

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

A silverstone-i versenypálya tulajdonosa, a BRDC (British Racing Drivers’ Club) azt állítja, lehetséges, hogy érvényesítik a kilépési záradékot a Forma-1-gyel kötött szerződésükben, és nem rendeznek Brit Nagydíjat.

A szóbanforgó záradék lehetőséget biztosít Silvesrtonenak arra, hogy 2019 végén kifuttasák a Brit Nagydíj rendezéséről szóló szerződést, ám erről még az idei verseny előtt informálniuk kell Bernie Ecclestone-t.

A BRDC elnöke, John Grant egy levelet küldött a tagoknak még karácsony előtt, melyben arról ír, hogy nagyon aggódik az F1-es verseny rendezési költségeinek következményei miatt.

"Egyéb alternatívák mellett az igazgatóság fontolgaatja, hogy a 2017-es Brit Nagydíj előtt döntsön-e arról, hogy megszakítja a Brit Nagydíj szerződését 2019 végével. Ez nem egyszerű döntés, alaposan átgondoljuk majd a következményeket, mielőtt döntünk." - áll a levélben.

Silverstone 2009-ben kötörr 17 éves megállapodást a Brit Nagydíj rendezésére, azóta azonban megnövekedtek a költségeik.

"Végeredményben, ha valamire nem futja, akkor nem futja." - mondta Derek Warwick az Autosportnak, még tavaly. "Éveken át a Brit Nagydíj mellett voltunk, minden külső, vagy állami támogatás nélkül. 50 millió fontot költöttünk a Wing épületre, változtattunk a pályán, és mindent megtettünk, amit Bernie akar, annak érdekében, hogy megrendezhessük a futamot. De most már olyan szintre jutottunk, hogy ez túl drágává vált számunkra."

Ecclestonet azonban nem különösebben aggasztja ez a helyzet, mondván más pályák szívesen érkeznének Silverstone helyére.

"Ha aktiválni akarják ezt a záradékot, mi nem tehetünk semmit." - mondta Ecclestone az ITV-nek. "Két másik pálya is kapcsolatba lépett velünk, hogy szeretnének Brit Nagydíjat rendezni, és nem kérdés, hogy szeretnénk egyet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!