f1

2017.01.01. 15:57

A spanyolok újabb tréfája, amiről sokan szeretnék, ha igaz lenne

December 28-án kamu cikkeket gyártanak a spanyolok, a McLarennek magyarázkodnia kellett

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A McLaren tagadja a spanyol média azon állítását, mi szerint a McLaren 2017-ben indulna Le Mans-ban, GTE Pro kategóriában, méghozzá Fernando Alonsoval.

"Tudjuk, hogy Fernandót egyre inkább vonzza, hogy részt vegyen a 24 órás Le Mans-i versenyen." - idézte a McLaren ügyvezetőjét Zak Brown-t a Motor y Racing. "Van egy nyerő autónk, a 650S GT3, melyet hozzá fogunk igazítani az ACO (Automobile Club de l'Ouest)  szabályaihoz, és részt veszünk majd az LM GTE Pro kategóriában. A le mans-i viadal hírhedt arról, hogy a GT autók jelentősen lassabbak az LMP autóknál. A mi célunk azonban az, hogy prezentáljuk az első GT autót, amelyik nem mozgó akadályként viselkedik a versenyen."

"Ez a sztori egyáltalán nem igaz, és Zak sosem beszélt ilyesmiről." - cáfolt a McLaren szóvivője.

A spanyol cikk, és az ál-idézet csak móka volt, december 28-án jelent meg, amikor a spanyoloknál az aprószentek ünnepe, és ezen a napon ugyanúgy megviccelik egymást az emberek, mint mi április 1-jén, bolondok napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!