f1

2017.01.03. 07:19

Alesi szerint Massa hibát követ el, ha visszatér

Rosberg visszavonulása kapcsán pedig Senna is eszébe jutott.

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/ Williams

Nico Rosberg váratlan visszavonulásával megüresedett egy hely a Mercedenél, és az a legvalószínűbb, hogy Valtteri Bottas nyeri majd meg a lehetőséget, hogy a bajnok csapathoz csatlakozzon. Ebben az esetben azonban a Williamsnél üresedik meg egy hely, a csapat főszponzora, a Martini pedig ragaszkodik hozzá, hogy legyen a csapatnál egy 25 év feletti versenyző is. Így még nem kizárt, hogy Felipe Massa mégsem vonul vissza, hanem Bottas helyén folytatja a Williamsnél. Jean Alesi szerint azonban ez nem lenne jó döntés a brazil versenyző részéről.

"Őszintén szólva, szerintem ez rossz döntés lenne." - mondta Alesi a La Gazzetta dello Sportnak. "Felipe abbahagyta, lapozott, és mi van, ha a Williams nem gyors?"

Alesi Rosberg visszavonulásáról is elmondta véleményét.

"Először ugyanazt gondoltam, mint Niki Lauda: meglepett és dühös voltam." - mondta "Nem igazán értettem, miért jelenti be valaki a visszavonulását alig egy héttel az után, hogy megnyerte a bajnoki címet. De aztán Sennára gondoltam, ahogyan azt mondta, hogy ingyen vezetné a Williamset, milyen keményen dolgozott azért, hogy sikerüljön, aztán meghalt; szóval talán Nico ezért nem akar tovább versenyezni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!