f1

2017.01.06. 11:36

Egyre inkább bizonytalan a Manor indulása 2017-ben!

Újra csődközelben a Forma-1 legkisebb alakulata

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

Hónapok óta folynak a tárgyalások, hogy új befektetőket találjanak, és maradhassanak a Forma-1-ben, de jelenleg már az is kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2017-es évben. Pár hete még úgy tűnt, hogy egy olyan amerikai befektetői csoport lesz a megmentőjük, amelynek az élén Tavo Hellmund áll, de ők végül elálltak az üzlettől. Folyamatos volt az egyeztetés más potenciális felvásárlókkal is, de egyre inkább úgy néz ki, hogy így sem sikerült eredményt elérni.

Brit források szerint amennyiben nem sikerül az utolsó pillanatban valakivel megegyezniük, akkor rövidesen újra csődeljárás indul a csapat ellen. Péntek reggel a Sky News egészen odáig merészkedett, hogy utaltak rá, hogy a Manor anyavállalata a Just Racing Services Limited újra megkereste az FRP Advisory-t, hogy járjanak el. Ők kezelték a helyzetet akkor is, amikor a Manor elődje a Marussia 2014 végén összeomlott és 35 millió fontnyi adósságot halmozott fel.

A csapat tavaly nagy pofont kapott a Brazil Nagydíjon, amikor riválisuk a Sauber szerzett két pontot, és ezzel átugorták őket a konstruktőröknek kiírt bajnokságban, és így komoly bevételtől estek el, miután kiestek a top tíz csapat közül.

Ekkor a Manor tulajdonosa Stephen Fitzpatrick azt állította, hogy a tizedik hely elvesztése nem jár számukra komoly következményekkel: "Nem nagy ügy. Nem segít az anyagi helyzetünkön, de a szerződéseinket újra kell gondolni, mondjuk így. Egyértelmű volt, hogy minden eshetőségre fel kell készülnünk úgy, hogy két verseny még hátra van, és egy pontunkkal tizedikek vagyunk a bajnokságban. Azt mondhatom, hogy az én szemszögemből nézve ez kiábrándító, de koránt sem váratlan fordulat."

A Manor egyelőre nem nyilatkozott a ma reggeli hírekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!