f1

2017.01.10. 06:49

Hülkenberg: Rosberg szólhatott volna időben, hogy visszavonul

Nico Hülkenberg a Reanult-s céljairól beszélt, illetve arról, hogy túlkésőn üresedett meg a Mercedes egyik ülése.

Hegedűs Dávid

Fotó: Daimler AG

Nico Hülkenberg, mint Nico Rosberg utódja – bizonyára ez lett volna a németek számára az álom forgatókönyv, de az emmerich-i versenyző Rosberg visszavonulása előtt meggyezett a Renaultval így esélye sem volt, hogy a Mercedes pilótája legyen. Október közepén jelentették be, hogy a Force Indiát elhagyva, két évre a Renault pilótája lesz, és egy hónappal később jelentette be Rosberg a visszavonulását.

„Évekig versenyeztem a motorpartnernél, a Force Indiánál, ráadásul nyáron közös promóciós eseményen is részt vettem velük a Hockenheimringen.” - nyilatkozta a Bildnek, majd viccesen hozzátette: „Ha Rosberg tudta, hogy ha világbajnok lesz akkor visszavonul, igazán szólhatott volna nekem előre.”

Sok szakértő egyet ért abban, hogy Hülkenberg a tehetsége alapján egy top csapatot érdemelne. Nem csoda tehát, hogy az ő neve, minden évben felmerül az átigazolási piacon. Eddig ez nem jött össze neki, mint ahogy a sikerek sem. A 29 éves pilóta 115 futamon elért legnagyobb sikere a 2010-es brazil nagydíjon volt, amikor megnyerte az időmérő edzést. Ugyanezen a pályán 2012-ben néhány körig vezette a futamot.

Sem a Williamsnél, sem a Saubernél és még a Force Indiánál sem sikerült dobogóra állnia. Az ezüst nyíllal 2017-ben közelebb kerülhetett volna ehhez a célhoz, de Rosberg szerényen nyilatkozott: „A célom az volt, hogy egy gyári csapatnál versenyezhessek, ez most a Renaultnál sikerült, mindkét csapat nagy kihívás, és mindkét helyen ugyanúgy igyekeznék elérni a céljaimat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!