f1

2017.01.09. 07:48

Nasr visszatérhet a Williamshez, tesztpilótaként

A brazil pilóta a Sauberes ülése elvesztése után újra kék-fehérbe öltözhet

Vámosi Péter

Fotó: Glenn Dunbar/LAT Photographic/Williams

"Nem állunk üzleti kapcsolatban a Williams csapatával." nyilatkozta szűkszavúan Felipe Nasr édesapja.

Amir Nasr vasárnap a Diário Motorsport kérdésére, amikor konkrétan rákérdeztek arra, hogy a fia visszatérne-e tartalékpilótaként Groveba, legalábbis ezt mondta. 2014-ben pedig már állt a Williams alkalmazásában Felipe, és egy évnyi tesztpilótai szerepkör után csatlakozott a Sauberhez.

Annak ellenére, hogy a Manor ellen jelenleg csődeljárás indult, még mindig számolnak többen is az ottani két versenyzői üléssel. A 2016-os Brazil Nagydíj 9. helyezettje azonban nem zárja ki egyáltalán annak a lehetőségét sem, hogy csatlakozzon valamelyik Forma-1-es csapathoz, mint annak a tartalékpilótája.

Egyértelműen visszalépés lenne ez a lépés az autóversenyzői karriere szemszögéből nézve, de ez egy lehetőség arra, hogy egyáltalán bent maradhasson a körforgásban, és további tárgyalásokat folytathasson a menedzsere, Steve Robertson. Ha most elhagyná a Forma-1-et, akkor azzal végképp kiírná magát a királykategóriából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!