f1

2017.01.07. 16:42

Oconnak 5 kg izmot kell magára szednie az új szabályok miatt

Fizikailag kemény szezon vár a versenyzőkre.

Horváth Dániel

Fotó: Force India F1 Team

Esteban Ocon, a Force India frissen szerződtetett franciája is komolyan veszi az új autók nyújtotta nagyobb kihívásokat: kemény fizikai felkészülés vár az ifjú titánra.

Ocon a fancia Auto Hebdo-nak elmondta: az új autók miatt minimum 5 kg izmot kell magára szednie a szezon kezdetéig.

„Csak az ünnepek után tudtam elkezdeni komolyan az edzést. Heti ötször edzettem, volt benne kardió, súlyzós és futópadon futás. Körülbelül 5 kg izommal kell többet nyomnom addigra.”

„Fokoznom kell a felkészülésemet, hogy tökéletes állapotban legyek a tesztszezonra, amely február végén, Barcelónában kezdődik."

Nem Ocon az egyetlen, aki szerint megterhelőbb lesz vezetni az új szabályok által megépített versenygépeket, nemrég Jolyon Palmer is beszélt a 2017-es év kihívásairól.

„Az idei, öt-hat másodperccel gyorsabb autók sokkal keményebbek lesznek. Beszélgettünk magunk között a tavalyi év végén, és mindenki arra számít, hogy szenvedni fogunk a tesztelések elején” – zárta mondandóját Sergio Perez újdonsült csapattársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!