f1

2017.02.07. 16:13

Hivatalos: elváltak a McLaren és Capito útjai

A McLaren hivatalos közleményben tudatta Jost Capito vezérigazgató távozását néhány hónapnyi szolgálat után.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren F1

Capito érkezését tavaly januárban jelentették be, első hivatalos versenyére azonban csak Monzában került sor, miután gondoskodott a Volkswagen WRC csapatának vezetői utódlásáról. A Ron Dennis elleni sikeres év végi puccs után Capito (Dennis igazolása) helye is veszélybe került, Zak Brown kinevezésével pedig megpecsételődött a sorsa.

„Jost Capito négy sikeres VW Motorsporttal töltött évet követően csatlakozott a McLarenhez azzal az eltökélt szándékkal, hogy sikerre vezeti a csapatot” – nyilatkozta a McLaren egyik szóvivője. „Ismét győztes csapatot akart építeni, és a McLaren F1-es autójának versenyképessé alakításával az elkövetkező évekre világbajnoki címek megszerzését tűzte ki célul. Sajnálatos módon azonban nem tudtunk dűlőre jutni Josttal azzal kapcsolatban, mire van és lesz szükség a siker visszaszerzése érdekében. Ennek eredményeképp közös megegyezés alapján a McLaren Racingtől való távozásában maradtunk. Jost most más lehetőségek után kutat, mi pedig sok sikert kívánunk neki jövőbeli elfoglaltságaihoz.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!