f1

2015.03.11. 14:00

A Haas komoly technikai csapatot verbuvált

Készen van már a szélcsatornás modelljük is!

Vámosi Péter

Nagy fogással indít az amerikai csapat: leigazolták a korábbi Red Bull és Ferraris aero specialistát, Ben Agathangelout. Vele együtt érkezik a csapathoz Dave O'Neill mint csapat menedzser és Rob Taylor, mint főtervező. Ők lesznek a kulcsemberei az istálló 2016-os debütálásánál.

O'Neill már dolgozott ilyen pozícióban még a Jordannél 1998 és 2005 között, illetve a Marussiánál is dolgozott korábban.

Taylor szintén a Marussiától érkezik, ahol helyettes főtervező volt, de előtte dolgozott már a McLarennek, a Red Bullnak, a Toro Rossonak és a Jaguárnak is a Forma-1-ben.

A Haas csapat azt állítja, hogy Agathangelou és Taylor már el is készültek a 60%-os méretarányú majd Ferrari motorral meghajtott szálcsatorna modellel, amit majd a 2016-os szezonban terveznek majd bevetni.

"Miközben még sok a teendőnk, már sok dologgal el is készültünk a Haas F1 számára, épp azért, hogy versenyképesek legyünk jövőre. Technikai partnerünk a Ferrari segítségével kivételesen gyorsan tudjuk fejleszteni a saját autónkat a saját embereinkkel. Ahogyan megközelítjük a Forma-1-es munkamorált, az mindenképpen más és újszerű, de működik. Elkötelezettek vagyunk a Forma-1 iránt, tartjuk az ütemezett terveinket, és a legfontosabb, hogy időben vagyunk. Egy év múlva ilyenkor már Melbourne-re felkészítve szeretném látni az autóinkat." - jelentette be a csapatvezető, Günther Steiner.

A Haas készen áll, hogy jövőre csatlakozzon a mezőnyhöz, ha minden rendben halad. A csapat berendezései építés alatt, a szállítókamionok, a garázs és pit felszerelés is már úton van. Jelenleg minden Banburyben, a volt Marussia bázison kerül kialakításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!