f1

2015.01.15. 10:14

A versenyzők saját készítésű képeikkel jótékonykodnak

Räikkönen, Vettel, Alonso, és még Bernie Ecclestone is.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1-es versenyzők, csapatfőnökök, és még Bernie Ecclestone is csatlakozott a 2015-ben az éves Zoom Charity Auction nevű jótékonysági árveréshez.

Az árverésen befolyt összeg a Great Ormind Street Hospital (GOSH) számára lesz továbbítva.

"A Forma-1 évek óta támogatja Great Ormond Street Hospital-t, és büszkék vagyunk, hogy segíthetjük azt a temérdek munkát, amit ott végeznek." - mondta Ecclestone. "A kórház évente közel 200 000 beteg gyermeket kezel."

A Great Ormond Street Hospital 1852-ben alakult Londonban, és azóta is elkötelezettek a gyerekek egészségének javításáért, és hogy kíméletesebb módon tudják kezelni a gyerekek betegségeit. A kórház kis betegeinek nagy része Egyesült Királysg-beli, de érkeztek a tengerentúlról is.

A Zoom árverésre péntek éjjel kerül sor, Londonban, illetve az interneten.

A 2014-es F1-es szezon szereplőit megkérték, hogy készítsenek egy képet a saját világukról, magukról, ezeket pedig dedikálják. Ezek a képek árverésre bocsátódnak majd a londoni InterContinental Park Lane-ben, egy sztárokkal teli gálán, január 16-án.

"Minden F1-es versenyző és csapatfőnök csatlakozott a kezdeményezéshez. Lenyűgöző, változatos képek érkeztek, például Jenson Button látképe az "irodájáról", Toto Wolff bahreini rajtrácson készült selfie-je, vagy épp Bernie Ecclestone hátsókertjéről.

A rendezvény szponzora, a Nikon kilenc darab Nikon Coolpix S9700-as fényképezőgépet is árverésre bocsát, melyek mindegyikét egy Forma-1-es világbajnok dedikált, így például Niki Lauda, Jacques Villeneuve, Mario Andretti, és Sir Jackie Stewart.

A felajánlott dolgok fele az eseményen kerül majd árverésre, a helyszínen, a másik fele pedig online.

További információkért, és az említett képek megtekintéséért klikkelj ide.

Claire Williams megörökítette 2014-es eslő dobogós helyezésüket, Perez a NASCAR-t néző kutyáját, Rosberg sisakdizájnjának készülését, Maurizio Arrivabene több tucat Tifosit, Kimi Räikkönen az autójára helyezett kesztyűit, Fernando Alonso a sisakját, Felipe Massa ahogy focimeccset néz a fiával, Damon Hill Montezemolo utolsó megnyilvánulását a Ferrari elnökeként, Vettel völgyben legelésző teheneket, Bottas egy hóval borított tájat, Adrian Newey a saját garázsát, és így tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!