f1

2015.03.09. 13:34

Alonso eset: A Ferrari felvétele kulcsfontosságú lehet

Vettel autójának felvételei is fontosak a történtek megfejtésében.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Még mindig kérdéses, hogy Fernando Alonso sokat emlegetett tesztbalesete alkalmával a spanyol versenyző elvesztette-e az eszméletét, avagy sem.

Az olasz La Gazzetta dello Sport jelentése szerint kulcsfontosságú lesz az ügy megfejtésében Sebastian Vettel fedélzeti kamerájának felvétele. A lap szerint a felvételen az látszik, hogy a McLaren-Honda hirtelen lelassult, és megmagyarázhatatlan módon a falnak ütközik.

"Olyan, mintha elvesztette volna az eszméletét egy pillanatra." - erősíti ezt a feltevést Bernie Ecclestone. "Nem tudom, hogy az áramütés lehetséges magyarázat-e, de ha erről lenne szó, azt szerintem a mérnököknek és az orvosoknak érzékelniük kellett. De jelenleg ez rejtély."

Joaquin Verdegay, az FIA egy korábbi tisztviselője a következőt mondta a spanyol AS-nek: "Könnyebb lenne azt elhinni, hogy elvesztette az eszméletét, vagy rosszat evett reggelire, ami bárkivel megeshet. De itt valami történt. Az eszméletvesztés ok volt, nem pedig következmény."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!