f1

2016.12.29. 12:50

Alonso: Hiányzik, hogy a győzelemért harcoljak

Fernando Alonso elismerte, hiányzik neki az a küzdelem, amikor a bajnoki címért hajthat.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Amellett, hogy megnyerte a 2005-ös és a 2006-os szezont, 2007-ben, 2010-ben, és 2012-ben is a végsőkig esélyesként küzdhetett a bajnoki címért. Az utóbbi négy szezon azonban nem úgy sikerült számára, ahogyan azt elképzelte, különösen mióta a McLaren-Honda csapatát erősíti.

„Szerencsés vagyok, hogy ötször átélhettem ezt az élményt.” – utalt Alonso a „küzdelmes” évekre.  „Edzel, szimulátorozol, sokat jársz a gyárba, eseményekre, a médiában is ott vagy, vasárnap pedig küzdesz, és ez elég ahhoz, hogy a címért harcolhass. Az elmúlt négy évben viszont nagyon hiányzik ez az érzés.” – fogalmazott a spanyol.

„Másrészt tényleg szerencsés lehetek, hogy ötször is átélhettem ezt, ebből kétszer nyerni is tudtam. Sok más pilóta nagyon tehetséges, de soha nem kapja meg az esélyt, hogy egy F1-es címért harcoljon. Nem élhetik át milyen érzés a dobogón állni, sajtótájékoztatóra menni, mint az első három pilóta egyike, az első kockából indulni, vagy épp versenyt nyerni. Pedig nagyon-nagyon tehetségesek. Így természetesen nagyon szerencsésnek érzem magam. Viszont hihetetlenül hiányzik ez az érzés.” – zárta Alonso.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!