f1

2015.04.16. 14:06

Az F1 kiáll az emberi jogok mellett

A Times szerint Bernie Ecclestone jóváhagyott egy dokumentumot, amely elkötelezi a sportot az „emberi jogok elismerésére mind a 20 helyszínen”.

Gyimesi Brigitta

Néhány évvel az erőszakos bahreini polgárfelkelés után a közel-keleti királyság még mindig kimozdíthatatlan az F1 versenynaptárából, habár sokan vitatják ezt a döntést. Bahreinben még mindig gyakoriak a zavargások: ezen héten a hatóságok 21 aktivistát vettek őrizet alá. 2012-ben Ecclestone nem törődött a bahreini helyzettel, és úgy nyilatkozott, a helyi történéseknek „semmi köze az F1-hez”.

Azonban a Times magazin szerint Ecclestone megváltoztatja a taktikáját 2015-re. A Formula-1 Csoport megerősítette a hét folyamán, hogy a sport immár „elkötelezett a nemzetközileg elismert emberi jogok tiszteletben tartása iránt az egész világon”. A Times hozzátette, hogy az új irányelvek egyben azt is jelentik, hogy a sport ezentúl megfelelő gondossággal tekinti meg a lehetséges új helyszíneket, mielőtt felvenné őket a versenynaptárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!