f1

2016.09.07. 18:22

Briatore kötelezné az F1-es versenyzőket az instagram használatára!

Mit szól ehhez vajon Räikkönen és Vettel?

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Flavio szerint a jelenlegi Forma-1 túl steril és merev: ha rajta múlna, akkor a versenyzőknek hétvégénként 25 posztot kellene tolniuk a rajongóknak az Instagramon!

Az öreg ugyan már hét éve nincs a Forma-1-ben, de Monzában újra megmutatta magát az egykori sikerkovács csapatfőnök. Amit pedig látott, az nagyon nem tetszett neki. Briatore a maga korának az egyik legellentmondásosabb és rejtélyesebb karaktere volt, és a jelenlegi F1-ből pont az ilyen arcok hiányoznak, ahogy a Sport Bild megfogalmazta: a maiak túl tökéletesek, túl bürokratikusak, túl mesterségesek és unalmasak.

Más szériákkal összehasonlítva a királykategória tényleg steril, barátságtalan és elérhetetlen. Az olyan figurák, mint Lewis Hamilton inkább kivételt képeznek. A brit világbajnok egyike azon kevés pilótának, aki mutatkozik a rajongói környezetében, és a közösségi médiáikban is látható az, hogy miképp dolgoznak, és a privát életükbe is betekintést lehet nyerni. Ha Briatorén múlna, kötelezné a kollégákat is, hogy a magamutogató brit nyomdokain járjanak.

"Amennyiben lenne beleszólásom a dolgokba, mindegyik versenyzőt kötelezném arra, hogy 25 képet osszanak meg a versenyhétvégéiken. Különben jönne a bünti." - árulta el az olasz, így szerinte a rajongók is kicsit talán láthatnak abból, hogy mi van a kulisszák mögött. Ugyanakkor a Forma-1 szabályai szigorúak: még Lewis Hamilton se mutathatja be videón a követőinak, hogy milyen szerinte az élet a boxutcában, egyszerűen azért, mert tilos.

Hasonló véleménye van, az irányított versenyzői nyilatkozatokról is. Az összes csapat eladható PR bábu pilótát akar, akik ugyanazokat a mondatokat mantrázzák az újságírók kérdéseire válaszként. Ha olyan valaki jön, és mond valamit mint Max Verstappen vagy a volt F1-es világbajnok Jacques Villeneuve, akkor meg mindenki maga alá csinál, mert máris kész a botrány, és mindenki erről beszél.

Még az amúgy lazább Red Bull is ráült a fiatal holland pilóta szájára, Helmut Marko is ezt javasolta. Briatorének azonban ez sem tetszik, aki egyébként nagy rajongója Verstappen agresszívabb versenyzésének: "Úgy bánnak a versenyzőkkel, mint a tanulókkal, akik kapnak egy körmöst, ha elpofátlanodnának. Új színt hozott a sportba. Az ő látványos vezetését kritizálni baromság."

Csak tudja miről beszél Flavio, hiszen olyan egykori fiatal pilótákkal lett sikeres, mint Michael Schumacher vagy Fernando Alonso, és rájuk emlékezteti Max eddigi karriere. Szerinte a Forma-1-nek pont ilyen személyiségekre van szüksége, illetve arra, hogy kevesebbet büntessék a versenyzőket. Azzal zárta a mondandóját, hogy olyasmi hangulat kellene, mint ami most épp a MotoGP-ben zajlik: "A MotoGP virágzik, mert ott gladiátorok vannak. Ezzel szemben a Forma-1-ben pipogya alakok vannak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!