f1

2015.04.03. 13:31

Carmen Jorda üdvözli a női széria ötletét

Azt is elmesélte, hogy a gokartos időkben akarata ellenére megríkatott egy kisfiút

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

A legnépszerűbb téma a napokban Bernie Ecclestone új ötlete, mi szerint indítani kellene egy F1-es szériát, kifejezetten nőknek. Carman Jorda, a Lotus fejlesztő versenyzője úgy véli, közkedvelt lenne a sorozat.

Jorda úgy véli, hogy egy ilyen bajnokság segítene a nőknek bejutni a motorsport vérkeringésébe, mert szerinte a férfi versenyzők elnyomják a női pilótákat.

A Forma-1 hivatalos weboldala arról kérdezte Carment, hogy a szponzorok miért nem nyomják jobban a nőket a Forma-1-be?

"Mert mind a győzelemről álmodnak, és azt hiszik, hogy egy nő nem tud nyerni a Forma-1-ben." - hangzott a válasz. "Ezért gondolom azt, hogy egy női F1-es bajnokság megfelelő válasz lenne erre. És vannak komoly szorgalmazói is ennek az ötletnek. Ha megvalósulna egy ilyen női bajnokság, az fantasztikus lenne!"

Carmen azt is hozzátette, hogy szerinte azért nincs több női versenyző, mert túl sok az akadály előttük.

"Amikor még nagyon fiatal voltam, és épp csak elkezdtem gokartozni, egyik alkalommal, mikor második lettem, akkor a harmadik helyezett kissrác sírni kezdett. Mikor megkérdeztem miért sír, azt mondta azért, mert egy lány legyőzte. Ez a reakció minden versenyző férfiban megvan, mindig le akarnak nyomni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!