f1

2015.08.22. 09:48

Charles Pic is perel, lefoglalhatják a Lotus autóit!

Nem csak a Saubernél nem tartották be a szerződési feltételeket?

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Giedo van der Garde esete már ismert; a holland versenyző év elején még perben állt a Sauberrel, mert szerződése volt az idei szezonra, a svájci alakolat azonban mégis a Nasr-Ericsson duóval vágott neki az évadnak.

Úgy fest azonban, hogy Charles Pic hasonlóan járt a Lotusszal. Erre pénteken derült fény Spában, mikor is a Lotus csapat megszegte a "kijárási tilalmat", mely szerint a csapatok éjjel, meghatározott időintervallumban nem dolgozhatnak az autókon, nem tartózkodhatnak a garázsban. A Lotus azonban felmentést kért, nem szerelési céllal voltak a garázsban...

Valójában az történt, hogy bírósági végrehajtók jelentek meg a pályán, és azzal fenyegették a csapatot, hogy elkobozzák az autókat, mivel a Lotus korábbi tartalékpilótája, Charles Pic keresetet nyújtott be ellenük a bíróságon.

A Lotus részéről Federico Gastaldi azt mondta, hogy Pic, aki szponzort is szállított a csapatnak tavaly, azt állítja, hogy nem kapott annyi vezetési lehetőséget a csapattól, amennyit ígértek neki.

"Nem tartották tiszteletben a szerződést." - idézi Pic-et a francia L'Equipe. "Nem csak a vezetési lehetőségek kapcsán, de egyéb olyan dolgokban is, amibe most nem mennék bele."

Állítólag a bírósági eljárás már megkezdődött, és amennyiben nem találnak megoldást a nézeteltérésre vasárnapig, a végrehajtók lefoglalhatják a Lotus autóit a Belga Nagydíj után. Míg valamilyen formában a felek meg nem egyeznek, a Lotus nem hagyhatja el az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!