f1

2017.01.08. 11:25

Claire Williams: Nem értem az embereket

Claire Williams nem érti Lance Stroll kritikusait.

Komenda Vivien

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A milliárdos Lawrence Stroll fia, Lance a Formula 3 után egy nagy lépéssel a Forma-1 mezőnyében köt ki 2017-től, mint a Williams pilótája. Ezért sok kritika érte a fiatal pilótát, hiszen sokak szerint csak a pénz miatt került be a száguldó cirkuszba. Claire Williams azonban nem érti ezeket a kritikákat.

„Nem értem az embereket. Előbb meg kellene várniuk, hogyan teljesít Lance, és utána véleményt formálni. Nagyon sokat elért már fiatal kora ellenére. Különösen erős volt 2016-ban a Formula 3-ban.” – fogalmazott.

„Mindenki, aki ismeri a Williams munkásságát tudja, hogy nem alkalmazunk olyan versenyzőket, akiknek nincsenek ambiciózus céljaik. Hiszünk Lance-ben is, és biztosan hozni fogja az eredményeket. Természetesen fiatal, és biztosan véteni fog hibákat. De láttuk a teszteken is, és nagyon gyorsan tanul. Mindent megtesz, amit kérünk tőle.”

„A Forma-1 egy nagy üzlet, és ha valaki nagy pénzt hoz, mindig kritizálják. A versenyzés drága, és ha valaki nem hoz pénzt, nem tud messzire jutni. Nem értem azokat, akik azért bírálnak egy pilótát, mert sok pénzt hoz. Ha ők nem lennének, sok csapat sem élné túl, és a sport sem élné túl.” – zárta Williams.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!