f1

2016.06.09. 06:40

Ecclestone álljon ki az emberi jogok mellett!

Erre kérik Bernie Ecclestone-t a bakui futam előtt

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Egy évvel ezelőtt, mikor az azeri főváros, Baku megjelent a 2016-os versenynaptásban, a Formula One Group kijelentette, tiszteletben tartja az emberi jogokat. Azerbajdzsán azonban sok kritikát kap emberjogi szervezetektől, az önkényes letartóztatások, indokolatlan fogva tartások és kínzások miatt.

A Forma-1 ura egy éve azt mondta: "Szerintem mindenki boldog. Nem úgy tűnik, hogy probléma lenne itt."

Most azonban a brit sajtó úgy értesült, hogy bár nem maga Ecclestone, de két képviselője talákozott a "Sport for Rights" emberi jogokkal foglalkozó csoportjával.

A csoport elnöke, Rebecca Vincent azt mondta: "Hangsúlyozom, hogy konstruktív volt a talákozót tartottunk, más szervezetekkel, de Ecclestonenak volt pár nem épp segítőkész megjegyzése, és talán még számíthatunk is ilyenekre, természetéből fakadóan."

"Nem kérjük őket arra, hogy töröljék a versenyt, nem kérjük az embereket arra, hogy ne menjenek (ki a versenyre)." - mondta már Phil Bloomer. "Arra kérjük Mr Ecclestone-t, hogy álljon ki az elnyomás ellen. Tavaly azt mondta, nincs gond az emberi jogokkal Azerbajdzsánban és az emberek boldognak tűnnek. Mindössze öt perc Google keresésbe telik, hogy láthassuk mi is a helyzet valójában."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!