f1

2016.05.29. 10:15

F1: Régiós támogatás vethet véget a monzai huzavonának

Lombardia tartomány pénzügyi segítséget nyújtana a Monzai Nagydíj finanszírozásához.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lombardia Olaszország 20 regionális tartományának egyike, és most úgy tervezi, hogy segít véget vetni a Bernie Ecclestone és a Monzai Nagydíj szervezői között kialakult patthelyzetnek. A tartomány elnöke, Roberto Maroni aggodalmának adott hangot, miszerint nem szeretné ha az Olasz Nagydíj Imolába vagy a vadabb pletykák alapján Rómába "költözne".

"Kicsit aggódunk, mivel hallottuk a pletykákat, hogy egy nagyszerű római taktikával a nagydíjat Monzából Imolába vagy még inkább Rómába vinnék." - kezdte az olasz politikus a tűzoltást, hiszen Ecclestone már júniusban össze akarja állítani a 2017-re vonatkozó előzetes versenynaptárat, így a két fél közötti patthelyzet nem segíti elő a döntéshozatalt. A hírek szerint Lombardia 5 millió euróval szándékozik hozzájárulni a költségekhez, egy 10 éves periódus alatt pedig még 7 millió euróval bővítené a támogatás mértékét. 

"Elkötelezettek vagyunk a régió iránt, így döntöttünk: tájékoztattuk az üzlet megkötésében érdekelt Olasz Automobil Szövetséget, hogy hajlandóak vagyunk biztosítani a hiányzó összeget, amennyiben helyet kapunk a Sias-ban (a verseny szervezőit tömörítő szervezet - a szerk.). A tartomány részéről megvan a hajlandóság a források biztosítására, mivel a nagydíjnak Monzában kell maradnia. Szerintem hiba lenne a sport részéről, ha nem így lenne." - tette hozzá Maroni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!