f1

2016.12.18. 13:14

Gasly rajthoz állna a Francia Nagydíjon

Mire újra Franciaországba látogat az F1, Gasly is a mezőny tagja lenne

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A GP2 új bajnoka, Pierre Gasly már a Forma-1-ben szeretne szerepelni, mire 2018-ban a mezőny ismét Franciaországba látogat.

"2018-ban már ott szeretnék lenni, mert a célom, hogy a lehető leghamarabb a Forma-1-ben legyek." - mondta Gasly a Le Figaro lapnak. "Egyébként ez (hogy 2018-ban ismét lesz Francia Nagydíj) mesés motiváció, és kész vagyok mindent megtenni érte."

Azt azonban már a fiatal francia is látja, hogy az F1-es lehetőség 2017-ben még nemigen érkezik el, de 2018-ban talán már reális esélye lehet egy F1-es ülésre.

"Ez ideális lenne. Erre megpróbálok majd utalni Helmutnak (Marko) is. Minden energiámat annak szentelem majd, hogy ott lehessek 2018-ban a rajtrácson. Már rég óta ez a célkitűzésem, de hogy bejelentették, hogy visszatér a Francia Nagydíj, újabb lökést ad ehhez."

"Volt már lehetőségem ott (Paul Ricard) vezetni a Red Bullt, a Pirelli gumikat tesztelve, két fantasztikus nap volt. Ez egy nagyon érdekes, technikás pálya, nagyon különleges kanyarokkal, egy nagyon gyors szakasszal, kanyargós résszel, szóval elég változatos. Szerintem ennek a pályának van helye az F1-es naptárban, és talán ez lehet az egyik legérdekesebb."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!