f1

2015.10.23. 16:44

Hamilton: Az F1-nek össze kell fognia az NBA-vel

Meg is magyarázta, miért látja így.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Forma-1-nek össze kellene kapcsolódnia a mainstream amerikai sportokkal, mint például a kosárlabda vagy a foci, hogy új közönséget nyerjenek meg Amerikában - ezt javasolja Lewis Hamilton.

Hamiltont, mint a Forma-1 egyetlen színes bőrű versenyzőjét, az austini sajtótájékoztatón kérdezték arról, szerinte hogyan lehetne népszerűsíteni a Forma-1-es a városi, fekete amerikaiak és a gyerekek körében.

"Talán a Forma-1-nek el kellene kezdenie együttműködni az NFL-lel, vagy más sportokkal." - felelte Hamilton. "Nem rémlik az sem, hogy egy NBA játékos egyszer is kilátogatott volna (F1-es versenyre). Nekem egyszer egy barátom eljött. Ezen kívül igazából soha nem látogattak ki versenyre ezen sportok képviselői."

Hamilton szerint sok amerikainak nehéz elköteleződni a Forma-1 mellett. Mivel maga is nehéz körülmények között kezdte, grenadai emigránsok unokájaként, úgy véli tudja, hogyan lehetne megnyerni a szóban forgó közönséget.

"Nyilvánvaló, hogy ők az NFL-ért és az NBA-ért őrülnek meg, és ezek olyan sportok, melyek esetében csak elmész és megveszed, ami kell hozzá, egy labdát, vagy ütőt, és már mehetsz is az utcára játszani, míg gokartot nem tudsz csak úgy venni." - mondta Hamilton.

"Én nagyon szerencsés voltam, apám vett nekem egy gokartot és vezethettem azt a parkolóban, de ez nem annyira elérhető a gyerekek számára, hogy csak úgy kitalálják: hé, gokartozni akarok."

Hamiltom maga is rendszeresen tölti az Egyesült Államokban szabadidejét, barátaival és hollywoodi sztárokkal, celebekkel. Nem régiben például H&M - Balmain divat show-n járt, New Yorkban.

"Ahogy láthatják, én megteszem, amit tudok, de én csak egy ember vagyok. Tegnap gokartozni voltam pár gyerekkel, akik között két fekete gyerek is volt. Az egyikük megelőzött; az első alkalom volt, hogy fekete kissráccal voltam egy pályán, és ahogy jött és megelőzött, olyan volt, mintha magamat látnám. Elég vicces volt. Jó volt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!