f1

2016.06.21. 12:26

Hamilton nem kevésbé szorgalmas, mint Rosberg

Legalábbis a bakui esetből nem szabad erre következtetni - állítják a Mercedesnél.

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

A Mercedes azt állítja, hogy Lewis Hamilton bakui küzdelmes versenye nem jogosítja fel őket arra, hogy azt a következtetést vonják le, hogy a brit kevésbé szorgalmas, mint csapattársa, Nico Rosberg.

Ez az után lett egyáltalán téma, hogy Niki Lauda elmondta, Rosberg ugyanazzal a problémával küzdött, mint Hamilton, csak ő gyorsan meg tudta oldani azt magának. Eközben Hamilton a rádión panaszkodott.

"A mi hibánk volt." - mondta egy Mercedeses forrás az Auto Motor und Sportnak. "Nem jó beállítást adtunk a motornak."

"Lewis a sűrejében volt a csatáknak, sokkal nagyobb nyomást jelentett számára, hogy megtalálja a jó beállítást, mint Niconak." - kelt Lauda Hamilton védelmére.

Rosberg helyzetét az is megkönnyítette, hogy esetében akkor romlott el a dolog, mikor megváltoztatta a beállításokat. Azt azonban közölhette vele a csapat, hogy valami rossz.

"Az FIA enegdélyezte, hogy elmondjuk neki, hogy valami rossz lett." - erősítette meg a Mercedes. "Így aztán könnyű volt rájönnie, hogy az előző módba kell visszakapcsolnia."

"Nem lenne fair e tekintetben összehasonlítani a két versenyzőt." - mondta Toto Wolff csapatfőnök. "Nico jó munkát végeztt, de ő kapott olyan információt, ami gyorsan segített neki, míg Lewis nem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!