f1

2016.06.20. 16:44

Hamilton szerint veszélyes a rádiós szabály

Hamilton úgy véli, veszélyhelyzetet teremthet, hogy bizonyos információkat nem kaphat meg a versenyző futam közben

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor


Lewis Hamilton, miután küzdelmesre sikerül első bakui versenye, úgy fogalmazott, hogy a Forma-1 szabályai veszélyesek, mivel egy motorhiba kijavításában nem kérhette csapata segítségét.

"Gyalázatos, hogy nem tudtam versenyezni, én versenyezni akartam." - mondta Hamilton. "Ha meg tudtam volna oldani az erőforrás problémát, része lehettem volna a show-nak és talán elcsíphettem volna az élen haladó srácokat."

Nemtetszését már a verseny alatt kifejtette Hamilton rádión, versenymérnökének. Ugyanis a szabályok az idei évtől tiltják, hogy a versenyzők rádión külső segítséget kapjanak a beállítások kapcsán. Ezt a szabályt azonban, a hétvége után Hamilton veszélyesnek titulálta.

"Az FIA túlontúl technikaivá tette a Forma-1-et." - mondta Lewis. "Van ott vagy 100 különböző kapcsoló állás (a motorbeállításra vonatkozóan), legalább 100, 200. Esélyem sem volt rájönni, akármennyire is próbáltam. A kör nagy részét azzal töltöttem, hogy a kormányt néztem. Ez veszélyes, ezt a szabályt át kellene gondolni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!