f1

2015.01.13. 08:33

Katar utcai futamot rendezne

2016-ban már érkezne a katari futam

Tajthi Andrea

Az elmúlt hetekben arról szóltak a spekulációk, hogy vajon lesz-e harmadik közel-keleti ország a Forma-1-es versenynaptárban. Sheikh Tamim Ben Hamad Al Thani katari emír ezen törekvéseit többen támogatják.

A helyszín nem az a Losail pálya lenne, ahol 2004 óta a MotoGP is ellátogat, a tervek szerint ugyanis városi pályán rendeznék a Forma-1-es futamot, Katar legújabb városában, Lusailban. A város rendezi majd a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot is.

Az FIA alelnöke, Nasser Khalifa Al Attiyah, aki a katari motorsport szövetség, a QMMF elnökének elmondása szerint, a kormány azt kérte, hogy készítsenek elő mindent, ami elősegíti Lusail promócióját. Utald arra, hogy a versenyrendezésre már 2016-ban sok kerülhet.

Katar jó kapcsolatot ápol az FIA-val, annak díjátadó gáláját is ők rendezhették.

Úgy tudni azonban, hogy a katari verseny sorsa Bahreinen múlik, ők ugyanis megvétózhatják Katar érkezését.
A bahreini helyszín vezérigazgatója, Sheikh Salman bin Isa Al Khalifa azonban tagadta, hogy lenne olyan záradék a szerződésükben, mi szerint blokkolhatják Katart. Ugyanakor Ecclestone minden bizonnyal ki fogja kérni a bahreiniek véleményét, mert azok feltehetően nem örülnének egy másik futamnak is a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!