f1

2017.01.10. 16:02

Lowe elhagyja a Mercedest

A Mercedes technikai igazgatója Peddy Lowe elhagyja a címvédő istállót, különböző források szerint a Williams csapathoz szerződik.

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Már decemberben is több helyen arról írtak, hogy Lowe elfogadta a Williams ajánlatát, és Grove-ba teszi át a székhelyét.

Viszont, hivatalos bejelentés még nem történt.

Annak ellenére, hogy Lowe kulcsszerepet játszott abban, hogy a Mercedes zsinórban háromszor minden bajnokságot megnyert, a szerződése a csapattal lejárt és nem hosszabbított.

Tárgyalt a Mercedes csapatfőnökével Toto Wolffal a szezon befejezte után, de egyezségre nem jutottak.

A Mercedes nem kívánt választ adni ebben a kérdésben.

Lowe helyzete azért érdekes, mert a Mercedes komoly tárgyalásban áll Valtteri Bottassal, és akár még Lowet is felhasználhatják a két csapat közti üzletben.

A Williams az eddigi munkájához képest, magasabb szintű feladatkörben alkalmazná Lowe-ot, csapatvezetőnek szeretnék, amit Lowe már a Mercedesnél is szeretett volna betölteni.

A Mercedes várhatóan a korábbi Ferrari technikai igazgatót James Allisont fogja Lowe helyére szerződtetni, miután visszatér a „szabadságáról.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!