f1

2016.12.02. 10:31

Ma este az összes FIA bajnok Bécsben a Hofburgban veszi át a bajnoki trófeáját

Lesz 18:00-tól facebook élő kapcsolás és az ORF ad majd egy 26 perces összefoglalót

Vámosi Péter

Véget ért a 2016-os motorsportos szezon, és a mai napon lesz a FIA díjátadója Bécsben, a Hobfburgban - azaz az egykori császári palotában. Együtt lesz az összes bajnok csapat és versenyző minden FIA szériából, hogy együtt ünnepelhessék meg egymás eredményeit.

Az osztrák rajongók szerencséjére lesz vörös szőnyeg is a Hofburg előtt, így lesz lehetőség a motorsport sztárjaival találkozni, és a bajnoki Forma-1-es, WRC-s, WEC-es, WTCC-s és World RX-es autó is ki lesz állítva.

A FIA először fogja élőben adni a bevonulást, így érdemes lesz nézni a facebook oldalukat 18:00-18:30-ig, így azok is láthatják az eseményeket, akik nincsenek a helyszínen. Összefoglalók is elérhetőek lesznek majd a szervezet hivatalos YouTube csatornáján, ugyanakkor a facebookon és a twitteren is követhető lesz majd a gála.

Nem hiányozhat majd a glancos partiról a Forma-1 első három helyezettje, tehát Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo. Csatlakozik hozzájuk majd az immáron négyszeres rally világbajnok Sébastien Ogier és Julien Ingrassia, a WEC-es Porsche LMP1-es autó csapata, azaz Neel Jani, Romain Dumas és Marc Lieb. Ott lesz természetesen a WTCC-t elhagyó ász, José Maria Lopez, és a WRX világából Matthias Ekström valamint a Formula E sztárja, Sébastien Buemi.

A bajnokok értékelése mellett, számtalan egyéb díjat is kiosztanak majd. Lesz olyan, amit közönségszavazással döntöttek el, mint például a FIA Action of the Year, azaz az év legjobb motorsportos jelenete. A FIA Personality of the Year, tehát az év személyiségének a kiválasztásában a permanens FIA által akkreditált újságírók segítettek a döntésben, az év újonca, azaz a FIA Rookie of the Year, kilétét pedig a FIA versenyzői bizottsága állapítja majd meg.

Az ORF majd egy 26 perces összefoglalót készít, melyet átvehetnek majd a világ televíziótársaságai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!