f1

2016.12.20. 19:22

Massa ellopta a show-t a Mercedes elől? Állítólag aláírt a Williamshez

A Mercedes csak később akarta bejelenteni versenyzőjét, ám a Massa-hír gyakorlatilag ezt is megerősíti

Tajthi Andrea

Fotó: Williams

A Motorsport.com olasz tudósítója úgy értesült, hogy Felipe Massa elfogadta a Williams ajánlatát 2017-re, ezzel pedig gyakorlatilag megerősítették, hogy Valtteri Bottas a Mercedeshez szerződik.

Az eredeti terve az volt Massának, hogy visszavonul, mivel Lance Stroll leszerződtetésével neki nem maradt hely a Williamsnél. Rosberg visszavonulása viszont megbolygatta a pilótapiacot, így a szinte biztosan Mercedeshez tartó Bottas helyén Massa újra lehetőséget kap.
A Mercedes a napokban azt közölte, hogy csak január végén akarnak végleges és hivatalos döntést hozni Rosberg utódját illetően, ám ha igaz, hogy Massa aláírt a Williamshez, az Bottas helyzetét is egyértelműsíti.

"Csak akkor engedhetjük el Valtterit, ha egy tapasztalt, hiteles versenyzőt találunk a helyére, mint például Felipe Massa." - mondta Claire Williams, mivel a csapat főszponzora, a Martini ragaszkodik hozzá, hogy legalább egy 25 év feletti pilóta is versenyezzen a Williamsnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!