f1

2016.12.16. 10:45

Massa előrehaladott tárgyalásban áll a Williams csapattal a visszatéréséről

Nem maradunk brazil nélkül 2017-ben sem a Forma-1-ben?

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

A Williams megkérte Felipe Massát, hogy legyen kedves átgondolni a visszavonulását, mert ajánlanának neki egy újabb egy éves szerződést, mivel Bottas feltehetően a Mercedeshez igazol, ezt írja legalábbis a francia L’Equipe. A finn versenyzőt múlt hónapban jelentették csak be a Williamsnél a 2017-es programjukba, az újonc Lance Stroll partnereként. Ennek ellenére Bottas mindig is egyike volt a jelölteknek a Mercedesnél, amint kiderült Rosberg hirtelen visszavonulási szándéka.

A kék-fehér csapat eddig lakatot tett a szájára, pedig a technikai igazgatójuk Pat Symonds figyelmeztette a csapatot, hogy komoly következményei lesznek annak, ha teljesen új párossal vágnak neki a következő évnek, pláne figyelembe véve azt, hogy komoly változások előtt áll a sport.

A sztorihoz kapcsolódik Massa, aki maradna újabb egy évet a brit csapatnál, így némileg kényszerből. Felipe 2014-ben csatlakozott a Williamshez, miután elhagyta a Ferrarit, és 3 évet volt velük, majd az idei Olasz Nagydíjon bejelentette, hogy visszavonul.

Amennyiben Bottas megy a Mercedeshez, a Williams a feltételezések szerint kap 10 millió eurónyi engedményt a motorok árából 2017-ben, amelyeket a német gyár biztosít nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!