f1

2016.08.31. 13:04

Monza kész aláírni egy új szerződést, 2019-ig!

Újabb 3 évig maradhatna itt az Olasz Nagydíj

Vámosi Péter

Fotó: Merecdes AMG Petronas

Egy mai sajtótájékoztatón az olasz autóklub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani, elárulta, hogy 68 millió euróért feltehetőleg biztosítható lesz a legendás pálya jövője egy időre a Forma-1-ben. A jogászok jelenleg is dolgoznak a tervezeten amelyet részletesen kidolgoznak a 2017-2019 közötti időszakra vonatkozóan, és bíznak benne, hogy már most a hétvégén aláírásra kerülhet. Miközben nagy erőkkel dolgoznak a szervezők azon, hogy elő tudják teremteni ezt a hatalmas összeget, Lombardia tartomány 15 millió euróval beszáll, hogy megkönnyítsék ezzel is a szerződéskötést.

Feltűnő lehet, hogy a szerződés időtartama rövidebb, mint a mostanság megszokottak, Damiani nincs ok az aggodalomra, sőt akár erősebben jöhet ki Olaszország a buliból, mint más rendező országok.

"Vannak olyanok, akik arra számítottak, hogy hosszabb időre szóló szerződést dolgozunk ki, de ha jól működik majd a rendszerünk, nem lesz probléma a további megújításokból. Más szemszögből is érdemes ezt megvizsgálni. Tudjuk, hogy Európában számtalan promóter válságban van, sőt láthattunk olyat is, hogy olyan célországok mint Törökország, Korea vagy India csak nagyon rövid ideig rendezhetett Forma-1-es versenyt. Mi felismertük azt, hogy nem csak pénz, hanem kultúra kérdése is ez. Itt Európában van az autóversenyzés bölcsője. Várjuk csak ki, hogy mi fog történni." - árulta el az ACI első embere.

Miközben Imola láthatóan nagyon nyomult hogy elhappolják Monza elől az Olasz Nagydíjat, Sticchi örül annak, hogy maradni fog a legendás pályán a királykategória: "Megtettük, amit meg kellett. Imola akkor lett volna jó opció, ha most nem tudnánk szerződni. Nem is látom ilyen alternatívának a lehetőségét, mert logikátlan és indokolatlan lenne két szervező cég is. Amint megleszünk az aláírással, elmondhatjuk azt, hogy Ecclestone döntött. Az ACI pénze nem állami, de a mi pénzünk segíteni fog a régiónak is."

Monza elöljárói megerősítették, hogy egy perces néma gyásszal emlékeznek meg majd a hétvégi Olasz Nagydíjon a pár nappal ezelőtti Olaszország szerte tapasztalt földrengés áldozataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!