f1

2015.04.09. 08:07

Robert De Niro játssza el Ferrarit!

Nagy költségvetésű film készül Enzo Ferrariról.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Nagy költségvetésű életrajzi film készül a legendás olasz márka alapítójáról, Enzo Ferrariról. Ferrrait pedig nem más fogja alakítani, mint a hollywoodi színész, Robert De Niro.

Az Il Messaggero olasz lapnak adott interjújában De Niro bejelentette a projektet, melyben neki kulcsszerepe lesz.

A film gyártása hamarosan el is kezdődik, a forgatásokra Olaszországban kerül majd sor, és a tervek szerint 2016-ban mutatják majd be.

Tehát a 71 éves De Niroe játssza majd Enzo Ferrarit, aki 1947-ben alapította meg a márkát, és 1988-ban, 90 évesen hunyt el. Csapatként, a Scuderia Ferrari 1929 óta aktív, először Alfa Romeókkal versenyeztek. Az idők során, 1950 óta pedig 16 konstruktőri bajnoki címet szereztek.

"Megtiszteltetés számomra és nagy öröm, hogy én mutathatom be egy ilyen rendkívüli ember életét, aki forradalmasította az autóipart." - mondta De Niro.

A filmet az egykori fotós, a Triworld Cinema tulajdonosa, Gianni Bozzacchi készíti, együttműködve a Tribeca Enterprises-zal.

"Az elbeszélő jellegű film címe Ferrari lesz." - mondta Bozzacchi. "A film nagy költségvetésű, és nagy időintervallumot fed le, 1945-től a nyolcvanas évekig különféle korokból mutat majd be epizódokat."

A film rendezésére már bejelentkezett Clint Eastwood, Bozzacchi szerint "nagyon érdeklődött", és el akarta olvasni a forgatókönyvet.
A forgatókönyvírók Oliver Stone’s Nixon, Stephen J Rivele és Christoper Wilkinson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!