f1

2016.02.13. 16:58

Tíz év bajnoki cím nélkül? Lehetetlen!

Sergio Marchionne szerint „tragédia” lenne, ha a Ferrari 10 évig maradna bajnoki cím nélkül, különösen a Scuderia jelenlegi formájának tükrében.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Az F1 turbóhibrides érája eddig abszolút Mercedes-dominanciát hozott: az Ezüst Nyilak 2014-ben és 2015-ben is elhódították mindkét bajnoki címet, habár 2015-ben a Ferrari már esetenként komoly nyomást tudott rájuk helyezni. Az olaszok utolsó konstruktőri címüket 2008-ban szerezték, az utolsó egyéni címhez pedig egészen 2007-ig kell visszamennünk, amikor Kimi Räikkönen egyetlen ponttal megnyerte a bajnokságot a McLaren párosa előtt. A Ferrari nyeretlenségi sorozata lassan aggasztóvá válhat, legalábbis Marchionne szerint.

„Ha sorozatos győzelmeket tudnánk felmutatni itt az F1-ben, az nagyban növelné a márka hírnevét” – nyilatkozta a Ferrari elnöke a La Gazzetta dello Sportnak. „Beszéltem az egyik autókereskedőnkkel, és mindketten egyetértettünk abban, hogy a 2015-ös esztendő eredményei visszaállították a márka hitelességét. Ha egy tízéves periódus során nem tudnánk egyetlen címet sem elhódítani, az hatalmas tragédia lenne.”

Marchionne úgy véli, a Ferrari-személyzet körében végzett söprögetés kulcsfontosságú volt a csapat feljavult formájához, és tökéletesen elégedett a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene munkásságával.

„Mi volt a kulcsmomentum? A vezető pozíciók kitakarítása” – folytatta az olasz. „Azért nyertünk ismét, mert a hangsúlyt visszahelyeztük a csapatra, és olyan dolgokkal kezdtünk foglalkozni, amik tényleg fontosak. Maurizio Arrivabene megérkezése rengeteget segített; roppant jó abban, hogy egységessé kovácsolja a csapatot és kellemes légkört teremtsen.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!