f1

2016.05.23. 12:45

Todt: A Mercedes dominanciája a Forma-1 része

Az FIA elnöke szerint az embereknek szelektív memóriájuk van.

Kovács Noémi

Fotó: Daimler AG

Míg a legutóbbi F1-es regulák a teljesítmények kiegyenlítését célozzák, vannak olyan vélemények, amelyek szerint egy-egy csapat „egyeduralma” szerves részét képezi a Forma-1-nek. Míg Bernie Ecclestone véget akar vetni a brackley-i istálló dominanciájának – legalábbis a nyilatkozatok szintjén -, ezzel szemben Jean Todt szerint semmi probléma nincs vele.

„Változtatni akarok ezen. Véget akarok vetni a Mercedes dominanciájának.” – nyilatkozta a minap Bernie Ecclestone a Sky televíziónak, még a barcelonai versenyhétvégén. Gyorsan jött rá a reakció, legalábbis Jean Todt részéről.

„Mindig is csodálkozom azon, hogy az embereknek milyen szelektív a memóriájuk. A dominancia az autósportban, vagy általánosságban, a sportban a játék része. 50 éve még a Lotus volt az egyeduralkodó Jim Clarkkal és Colin Chapmannel, utána jött a Williams, majd a McLaren és a Ferrari dominanciája, végül a Red Bullé, most pedig a Mercedesé. Ahelyett, hogy csak beszélnénk egyetlen csapat dominanciájáról, ösztönöznünk kellene a többieket, hogy megtegyenek minden erőfeszítést annak érdekében, hogy elkapják és megverjék őket.” – kommentálta az esetet Todt a finn MTV Sportnak.

Egy kis verseny elől egyébként a Mercedes sem zárkózna el, mondta el a Daimler konszern elnöke, Dieter Zetsche, amikor a brit Channel 4 csatorna, amikor a Red Bull valamint a Ferrari folyamatos javulását látva a verseny kiélesedéséről faggatták.„Abszolút örülnék neki. Szeretem, amikor szoros a verseny. Ahogy azt már a szezon elején is elmondtam, én annak örülnék, ha az utolsó versenyen nyernénk meg a világbajnokságot, mindössze 1 pont előnnyel.” – mondta Zetsche.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!